Lazer Göz Ameliyatı

Tüp mide ameliyatı olarak da bilinen mide küçültme ameliyatı kilo vermeye yönelik cerrahi bir işlemdir. Bu prosedür tipik olarak laparoskopik olarak yapılır vaGözlüksüz veya kontakt lenssiz hayatınızın tadını çıkarmanızı sağlayan birçok farklı lazer yöntemi vardır. Hepsinin ortak noktası, korneanın şeklinin bir lazer tarafından modellenmesidir. Sonuç olarak, ışık ışınlarının odak noktası yine retinada bulunur.e şunları içerir: Karnın üst kısmındaki birkaç küçük kesiden küçük aletler sokulur. Tüp mide ameliyatı midenin yaklaşık %80'ini çıkararak tüp şeklinde bir mide bırakır. Midenizin boyutunu sınırlamak, yiyebileceğiniz yiyecek miktarını kısıtlar. Ayrıca işlem, kilo vermeye yardımcı olacak hormonal değişikliklere yol açar. Aynı hormonal değişiklikler, aynı zamanda, yüksek tansiyon veya kalp hastalığı gibi aşırı kilo ile ilişkili durumların hafifletilmesine de yardımcı olur.

Lazer göz ameliyatı için farklı yöntemler nelerdir?

Tedavi yöntemleri arasındaki farklar esas olarak korneayı dışarıdan koruyan örtücü doku olan epitelin ele alınmasındadır. Bu, örneğin, farklı düzeltme olasılıkları ve iyileşme süreleri ile sonuçlanır. Uzmanlarımız aşağıdaki göz lazer yöntemlerini sunar:

Femto-LASIK: Femto-LASIK ile en modern göz lazer yöntemlerinden birini sunuyoruz. Bu göz lazer tedavisinde excimer lazer ile korneanın düzeltilmesi gerçekleştirilir. Ek olarak, “flep” (kornea flebi) hazırlamak için yüksek hassasiyetli bir femtosaniye lazer kullanılır. Oluşan kabarcıklar kornea tarafından emilir ve doku tekrar birlikte büyür. Femto-LASIK sadece ametropiyi çok nazik bir şekilde tedavi etmekle kalmaz, aynı zamanda diğer yöntemlerden daha hassas bir şekilde düzeltebilir. Femto-LASIK yöntemi gibi son teknoloji lazer göz tedavisi, biyometrik olarak kişiselleştirilmiş verilere dayanır. Bu bilgileri kullanarak, vizyonunuz bireysel olarak düzeltilebilir.

PRK: PRK (Fotorefraktif Keratektomi), korneanın yüzey tedavisi ve en kanıtlanmış lazer göz prosedürüdür. Günümüzde daha çok korneası çok ince olan hastalarda kullanılmaktadır. PRK tedavisi sırasında üst rejeneratif kornea tabakası (epitel) alkol ile çözülür ve uzaklaştırılır. Daha sonra kornea yüzeyi lazer ile modellenir. Epitel genellikle bir hafta içinde yenilenir.

LASEK: Lazer epitelyal keratomileusiste (LASEK) dış, yenilenebilir kornea tabakası (epitel) alkol ile gevşetilir ve kenara itilir. Daha sonra alttaki kornea, en son nesil bilgisayar kontrollü excimer lazer ile modellenir. Daha sonra epitel tekrar geri itilir. Bu teknoloji sayesinde görme düzeltmesi hassas bir şekilde gerçekleştirilir. Sadece birkaç gün sonra daha iyi görsel performans elde edersiniz.

TransPRK: Transepitelyal PRK (TransPRK), LASEK ve PRK’nın yenilikçi bir ilerlemesidir. Göz aspire edilmez ve kornea kesilmez. Korneanın dış, yenilenebilir tabakası (epitel), lazer korneayı epitel boyunca şekillendirirken elle çıkarılmaz. Ayrıca benzersiz ve en son teknolojileri kullanıdığımızdan dolayı, iyileşme süreci önemli bir şekilde hızlanır.

0
Tedavi Süresi (dakika)
0
İyileşme (gün)
0
Konaklama (gün)