Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma, tek seansta size 5 ila 10 ton daha beyaz ve daha parlak gülümsemeler verebilen kozmetik bir tedavidir. Sağlıklı ve parlak bir gülümsemeye ulaşmanın en iyi yolu ağız hijyenini korumaktır. Diş beyazlatmayı düşünmek isteyebileceğiniz çeşitli nedenler vardır. Dişleriniz yaşla birlikte beyazlığını kaybedebilir ama aynı zamanda sigara, çay, kahve veya kırmızı şarap gibi beslenme alışkanlıklarınızdan da kaynaklanabilir. Neyse ki profesyonel beyazlatma tedavi yöntemlerimiz dişlerinize veya diş etlerinize zarar vermeden lekeleri hızlı ve güvenli bir şekilde yok eder. Yüzlerce hasta daha parlak, daha beyaz ve daha sağlıklı bir gülümseme sayesinde özgüvenini geri kazandı. Antalya'daki diş muayenehanemizde diş beyazlatma için iki seçenek sunuyoruz: ofiste diş hekimi tarafından diş beyazlatma ve evde kullanım için diş beyazlatma kitleri.

Diş beyazlatma sizin için uygun mu?

  • Diş beyazlatma yaptırmak için en az 18 yaşında olmalısınız.
  • Dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlıklı olması gerekir, bu da ilk randevunuzda diş hekiminiz tarafından onaylanacaktır.
  • Hamileyseniz veya emziriyorsanız, beyazlatma ürünleri ile bebek arasındaki ilişki henüz tam olarak kurulmadığı için beklemeniz önerilir.
  • Diş beyazlatmanın kuronların, kaplamaların, köprülerin veya takma dişlerin rengini açmayacağını unutmayın.

Beyazlatma tedavisine uygun olup olmadığınızı görmek için bir konsültasyon almanız gerekmektedir. Uygunsanız diş hekiminiz size beyazlatma seçenekleri ve ilgili maliyetler hakkında bilgi verecektir.

Bu tedavi için uygun değilseniz, özellikle rengi bozulmuş veya hasar görmüş dişler için kaplama veya kuron gibi diğer seçenekleri düşünebilirsiniz. Diş hekimimiz, konsültasyon sırasında size seçenekler hakkında bilgi verecektir.

Diş beyazlatma takip tedavisi
Tedaviden sonra sağlıklı bir ağız hijyeni rutini uygularsanız, profesyonel diş beyazlatma işlemi uzun süre etkisini korur. Etkiyi en üst düzeye çıkarmak için tavsiyelerimiz:

  • Gıda artıklarını çıkarmak için dişlerinizi günde iki kez en az iki dakika florürle zenginleştirilmiş diş macunu ile fırçalayın.
  • Yemeklerden sonra diş ipi kullanın.
  • Her yıl diş taşı temizliği için diş hekiminizi en az iki kez ziyaret edin.
  • Sigarayı bırakın veya en azından azaltın
  • Kahve ve kırmızı şarap gibi içeceklerden kaçının

 

Evde diş beyazlatma
 

Evde diş beyazlatma kitlerimizin faydaları nelerdir?
Evde diş beyazlatmanın faydaları şunlardır:

Daha parlak ve daha beyaz bir gülümseme için güvenli bir yol
Beyazlatma kitlerimiz güvenlidir ve dişlerinize ve diş etlerinize zarar vermez.
Diş hekiminiz, kiti almadan önce tedaviye uygunluğunuzu değerlendirecek ve kiti en iyi şekilde nasıl kullanacağınız konusunda size profesyonel rehberlik sağlayacaktır.

Sadece üç gün içinde büyük değişim ve sonuçlar
Diş beyazlatma tedavinizin ilk sonuçlarını üç gün sonra fark edeceksiniz.
Tam etkiyi görebilmeniz için tedaviyi yaklaşık iki hafta uygulamanız gerekmektedir. Daha hızlı sonuç almak için dişlerinizi sadece 24 saat içinde kliniğimizde beyazlatabilirsiniz.

Basit ve kullanışlı
Ev kitleri yardımıyla kendi evinizin rahatlığında dişlerinizi beyazlatabileceksiniz. Diş hekiminiz tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından tedaviye başlayabilirsiniz.

Kullanımı kolaydır ve günlük hayatınızı da etkilemez.

 

Evde diş beyazlatma kitleri nasıl uygulanır?
Dişlerinizi evde üç kolay adımda beyazlatabilirsiniz.

Adım 1 – Diş hekiminizden randevunuzu alın
Dişlerinizin ve diş etlerinizin beyazlatma tedavisi için yeterince sağlıklı olduğundan emin olmak için bir diş hekimi tarafından muayene olmanız gerekir.

Adım 2 – Özelleştirilmiş plaklarınızın yapımı
Evde kullanmak üzere özel yapım plaklarınız ve beyazlatıcı jellerinizi almak için kliniğimize gelmeniz gerekiyor. Randevu sırasında diş hekiminiz, plakların doğru ve rahat bir şekilde takıldığından emin olacak ve bunları nasıl kullanacağınız konusunda size bilgi verecektir.

Adım 3 – Dişlerinizi evde beyazlatın
Şimdi sıra sende. Diş hekiminiz, plakları her gün ne kadar süreyle kullanmanız gerektiğini sizinle görüşecektir. Bu, sekiz saate kadar sürebilir (bu durumda çoğu insan onları bir gecede takmayı seçer). Kullanım süresi dişlerinize ve istediğiniz beyazın ton sayısına bağlıdır.

 

Klinik diş beyazlatma?
 

Klinik diş beyazlatma nasıl uygulanır?

Sadece birkaç basit adımda altı tona kadar beyaz dişler elde edersiniz:

Adım 1 – Diş hekiminizden randevunuzu alın
Tedaviye uygunluğunuzu sağlamak için diş beyazlatma işleminden önce diş hekiminize danışmanız önerilir.
Ayrıca, elde etmek istediğiniz beyaz tonunu da size danışacaktır.

Adım 2 – Yeni, daha beyaz ve daha parlak gülümsemeniz
Randevu sırasında diş hekiminiz, beyazlatıcı ürünü dişlerinize uygulamadan önce diş etlerinizi korumak için ağzınıza bir kalkan yerleştirir. Ardından beyazlatma solüsyonunu etkinleştirmek için bir lamba kullanır.
Tüm tedavi yaklaşık 2-3 saat sürer.

Adım 3 – Yeni gülüşünüzü koruyun
Ofisten ayrılmadan önce diş hekiminiz size gülümsemenizi nasıl daha parlak tutacağınız konusunda bilgi verecektir. Bu, uygun şekilde fırçalamayı, diş hekimine düzenli ziyaretleri ve dişlerinizi lekeleyebilecek sigara ve içecekler gibi zararlı davranışlardan kaçınmayı içerir.

 

Diş beyazlatmanın maliyeti nedir?
Diş beyazlatmanın maliyeti türüne göre değişebilir.
Net bir fiyat teklifi almak için diş kliniğimizden randevu almanız rica olunur.