Inlay & Onlay

Yukarıda belirtilen tüm protez türleri, hasarlı bir dişi restore etmek için kullanılır. Doğal dişin sadece küçük bir kısmı kaldığında genellikle bir kuron kullanılır. Dişin tüm yüzeylerini etkili bir şekilde kaplar. Inlay'lar ve Onlay'lar, dişin minimum hazırlık gerektirdiği durumlarda çok benzerdir. Diş yapısını fazla çıkarmadan çürümüş veya hasar görmüş bir dişi restore etmenin ideal yollarıdır. Özel bir diş yapıştırıcısı türü ile yerinde tutulurlar. Bir dolgu dişin içine otururken bir onlay bir veya daha fazla eksik diş duvarını değiştirir. Bazen bir onlay, ekstra güç sağlamak için bir ucu (dişin sivri kısmı) da kaplar. Neden bir Inlay / Onlay' e ihtiyacım var? Büyük bir dolgu kırılmışsa veya bir diş boşluklardan kötü bir şekilde etkilenmişse, dolgu sizin için doğru seçim olabilir. Araştırmalar, bu tip bir restorasyonun genellikle düz beyaz bir dolgudan daha uzun sürdüğünü göstermiştir.

Inlay' ler ve Onlay'ler hangi maddeden yapılmıştır?

Inlay' ler ve Onlay'ler çoğunlukla sağlam ve çok doğal görünümlü bir malzeme olan preslenmiş seramikten yapılır.

Diş nasıl hazırlanır?

Dişin tüm çürümüş veya zayıflamış kısımları başlangıçta çıkarılır; Diş hekimi daha sonra hazırlanan dişin ölçüsünü alır. Bu ölçü, diş rengi kaydı ile birlikte restorasyonun yapılacağı diş laboratuvarına gönderilir.

Dışarıdan görülür mü?

Yeni protezlerin neredeyse görünmez olması için renkleri eşleştirmeye çalışıyoruz.

Dişlere nasıl yapıştırılır?

Uyum ve görünüm tarafınızca kontrol edilip onaylandıktan ve diş hekimi tarafından ısırma kontrol edilip mükemmelleştirildikten sonra Inlay veya Onlay özel bir diş yapıştırıcısı ile yapıştırılır.

Bir Inlay veya Onlay tedavisinin fiyatı / maliyeti nedir?

Özel bir Inlay veya Onlay tedavisinin maliyeti, tedavinin karmaşıklığına ve tedavinin türüne bağlı olarak değişebilir. Kesin maliyet tahmini almak için diş hekimimizden tavsiye almalısınız.