Diş Kaplama

Diş porselen kaplamalar, çarpık/şekilsiz dişleri, çok küçük/büyük dişleri, dişler arasındaki istenmeyen/düzensiz boşlukları tedavi etmek için profesyonel bir diş laboratuvarında yapılır. Dental porselen kaplamalar size birkaç yıl sürebilen güzel bir gülümseme sağlayabilir.

Diş Kaplamaların faydaları nelerdir?

Kaplamalar dişlerin doğal ve sağlıklı görünmesini sağlar ve çok ince oldukları ve özel bir yapıştırıcı ile yerinde tutuldukları için dişin hazırlanmasına çok az veya hiç gerek yoktur.

Ne zaman bir diş kaplamaya ihtiyacım var?

Dişlerin rengini, şeklini ve konumunu iyileştirmek için kaplamalar kullanılabilir. Tek bir renksiz veya lekeli dişi iyileştirmek veya ön dişleri (genellikle üst dişleri) beyazlatmak için belirli bir porselen rengi seçilebilir. Bir kaplama, kırık bir dişin tekrar sağlam görünmesini sağlayabilir. Porselen, kırık kısmın yerine daha kalın bir kısım ile dişin tüm önünü kaplar. Ortodontik tedavi (diş teli) bir seçenek olmadığında küçük boşlukları doldurmak için kaplamalar da kullanılabilir. Bir diş hafifçe yer değiştirmişse, kaplama ile diğer dişlerle aynı hizaya getirilebilir.

Alternatifleri nedir?

Ön dişlerde küçük düzeltmeler için doğal renkli bir dolgu malzemesi kullanılabilir. Bu malzeme, diş dolguyu desteklediğinde harikadır, ancak kırık diş köşeleri için o kadar iyi değildir. Diş ile dolgu malzemesi arasında her zaman bir bağlantı olacaktır. Kronlar; kırılan, çok büyük bir dolgu ile zayıflayan ya da kök kanalı olduğu için güçlendirilmesi gereken dişler için kullanılır.

Bir kaplamanın ömrü ne kadardır?

Dental porselen kaplamalar genellikle leke tutmaz. Bununla birlikte, düzenli fırçalama ve diş ipi kullanımı ile birlikte uzun süre kendini koruyabilir.

Kaplamalar için dişler nasıl hazırlanır?

Kaplamanın daha sonra kalıcı olarak yapıştırılabilmesi için parlak dış emayenin bir kısmı çıkarılabilir. Kaldırılan emaye miktarı nispeten küçüktür ve yapıştırılacak kaplamanın kalınlığına karşılık gelir. Ağrı olmamasını sağlamak için lokal anestezi (enjeksiyon) kullanılabilir. Dişi hazırladıktan sonra diş hekimi bir kalıp çıkarır. Bu, kaplama yapmak için gereken diğer tüm bilgilerle birlikte diş teknisyenine iletilir. Kaplamaların tamamen doğal görünmesini sağlamak için çevredeki dişlerin rengi bir gölge kılavuzu kullanılarak eşleştirilir.

Diş Kaplama prosedürü ne kadar sürer?

Bir kaplama en az iki randevu gerektirir. İlki dişi hazırlamak ve kalıp çıkarmak için, ikincisi ise yapılan kaplamaları oturtmak için. Yapıştırmadan önce diş hekiminiz sonuçtan memnun olduğunuzdan emin olmak için dişinizdeki kaplamayı gösterecektir. Kaplamayı dişe sıkıca tutan özel bir yapıştırıcı kullanılarak bir kaplama yapıştırılır.

Ziyaretler arasında geçici bir kaplamaya ihtiyacım var mı?

Dişin hazırlanması minimum düzeyde olduğundan, muhtemelen geçici bir kaplamaya ihtiyacınız olmayacaktır. Hazırlıktan sonra diş hemen hemen aynı görünecek, ancak biraz daha az pürüzsüz hissedecektir.

Kaplamalar yerleştirildikten sonra ne olur?

Kaplama yerleştirildikten sonra sadece küçük ayarlamalar yapılabilir. Herhangi bir değişiklik yapmadan önce alışmak için bir süre beklemek genellikle en iyisidir.

Diş kaplama fiyatı / maliyeti ne kadardır?

Lütfen doğrudan muayenehanemizle iletişime geçin ve diş kaplama tedavisi için maliyetleri ve çeşitli seçenekleri görüşmek için bir randevu alın.