Meme Küçültme

Göğüs büyüklüğünüz genleriniz, hormonlarınız, fiziğiniz ve kilonuz tarafından belirlenir. Çoğu kadın için meme büyüklüğü vücutlarıyla orantılıdır. Ancak bazı kadınların özellikle büyük göğüsleri vardır, bu da fiziksel ve psikolojik rahatsızlığa yol açabilir. Aşırı büyük göğüsler ağrı ve rahatsızlık, nefes alma sorunları, iskelet deformiteleri ve özgüven duygusu gibi çeşitli sorunlara neden olabilir.

Meme küçültme ameliyatının faydaları nelerdir?

Göğüs küçültmenin avantajları çeşitlidir ve her hasta için bireyseldir. Kadınlar, vücutlarının geri kalanıyla daha orantılı olan daha iyi şekilli göğüslerile kendilerini daha iyi hissederler. Daha küçük göğüsler, duruşu iyileştirebilir, çok büyük göğüslere eşlik eden sırt, omuz ve boyun ağrılarını hafifletebilir ve büyük göğüslerin altında aşırı ter ve göğüsleri ve göğsü birbirine sürterek oluşabilecek ağrılı kızarıklıkları önleyebilir. Meme küçültme ameliyatı, kadınların daha az rahatsızlıkla daha fazla egzersiz ve fiziksel aktiviteye katılmasını sağlayabilir. Dar giysiler, askısız üstler, sütyenler ve mayolar dahil olmak üzere daha geniş bir giysi yelpazesine izin verebilir. Genel olarak, meme küçültme ameliyatı, büyük göğüsler ve getirebilecekleri istenmeyen ilgi nedeniyle benlik saygısı duygularını azaltabilir. Bu, benlik saygısı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir ve daha fazla özgüvene yol açabilir.

Meme küçültme nasıl yapılır?

Meme küçültme ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve genellikle yaklaşık bir buçuk saat sürer. Göğüs küçültme için cerrahınız areola hattında (meme ucunun etrafındaki karanlık alan) bir kesi ve areolanın altında dikey bir kesi yapacaktır. Bu, meme dokusunun bir kısmını, fazla yağı ve cildi giderir. Cerrah memeyi yeniden şekillendirir ve meme ucunu daha yüksek bir pozisyonda olacak şekilde kaldırır. Herhangi bir büyük ameliyatta olduğu gibi, meme küçültme ameliyatı da komplikasyonlara yol açabilir. Bunlar kanama ve enfeksiyon gibi genel komplikasyonlar olabileceği gibi, meme küçültme gibi meme küçültmeyle ilişkili daha spesifik komplikasyonlar da olabilir. Bunlar arasında yara izi, meme ve meme başı hissi kaybı, emzirmede zorluk veya yetersizlik ve memelerin boyut, şekil ve simetrisindeki farklılıklar yer alır. Öncesi ve sonrası fotoğraflar ve Meme Küçültme fiyatı için sosyal medya hesaplarımızı takipte kalın.

0
Tedavi Süresi (saat)
0
İyileşme (gün)
0
Konaklama (gün)