PRP Tedavisi

PRP Tedavisi

Trombositten zengin plazma (PRP) nedir? Trombositten zengin plazma (Platelet Rich Plasma) iki elementten oluşur: Plazma veya kanın sıvı kısmı ve trombositler, vücutta iyileşmede önemli bir rol oynayan bir kan hücresi türüdür. Trombositler pıhtılaşma yetenekleriyle bilinir, ancak aynı zamanda hücre çoğalmasını tetikleyen ve tedavi edilen bölgede doku yenilenmesini veya iyileşmesini uyarabilen büyüme faktörleri içerir. Trombositten zengin plazma, normalden daha fazla trombosit içeren kandır.

PRP tedavisinin uygulama alanları

PRP tedavisi sırasında kan plazmasında zenginleştirilen büyüme faktörleri vücuttaki yaralı bölgelerin tedavi edilmesi için kullanılabilir. Bu şekilde rejenerasyon hızlandırılabilir. PRP enjeksiyonları, kas-iskelet ağrısı ve yaralanmalardan kozmetik işlemlere kadar bir dizi tedavide kullanılmaktadır.

Tendon, bağ, kas ve eklem yaralanmaları

PRP enjeksiyonları, bir takım kas-iskelet sistemi yaralanmalarını ve bozukluklarını tedavi edebilir. PRP enjeksiyonları, iyileşme sürecini uyarmaya, ağrıyı hafifletmeye ve aktiviteye daha erken dönmenize yardımcı olabilir.

Cilt Gençleştirme/Vampire lifting

PRP enjeksiyonları yaşlanma karşıtı bir tedavi olarakta kullanılır.

Cilt Gençleştirmenin tedavi alanları:

  • Yüz: cilt sıkılaştırma, kırışıklık azaltma
  • Boyun: cilt sıkılaştırma, kırışıklık azaltma
  • Dekolte: cilt yapısının iyileştirilmesi, kırışıklıkların azaltılması
  • Hamilelik / çatlak izleri: Cilt dokusunun iyileştirilmesi

Vampire lifting temelde her yaşa ve her cilt tipine uygundur. Tedavi özellikle cilt görünümünü doğal yollarla ve cerrahi müdahale olmaksızın iyileştirmek isteyen kişilere önerilir. Sentetik aktif maddeler kullanılmadığından hassas ciltler için bile intolerans riski yoktur. Tek engel mevcut hastalıklar, dolaşım veya kan pıhtılaşma bozuklukları olabilir. Özel durumlarda otolog kan tedavisinin uygun olup olmadığına ilgili hekim karar vermelidir.

Saç Dökülmesi

RP enjeksiyonları hem saç dökülmesini önlemede hem de yeni saç büyümesini teşvik etmede saç dökülmesinin tedavisinde etkili olabilir. PRP ayrıca saç ekimi sonrası saç uzamasının uyarılmasına da yardımcı olabilir. PRP enjeksiyonları doku üzerinde yenileyici bir etkiye sahiptir, lökositler, fibroblastlar ve mezenkimal kök hücreler gibi "iyi hücreleri" çeker ve çoğalmalarını destekler. Saç derisi üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle otolog kan tedavisi saç yoğunluğunu %10-15 oranında artırabilir ve akut saç dökülmesini durdurabilir.

PRP Tedavi Süreci

PRP tedavileri genellikle 4-6 hafta arayla üç tedavi gerektirir. Adım

Adım 1

Kanınız alınır ve bir santrifüje yerleştirilir. Santrifüj, farklı yoğunluktaki sıvıları ayırmak için hızla dönen bir makinedir.

Adım 3

Trombositten zengin plazma bir şırıngaya çekilir ve ardından tedavi edilecek alanlara enjekte edilir.

Adım 2

Santrifüjde 10 dakika sonra kanınız üç katmana ayrılmış olur:

  • trombositten fakir plazma
  • trombosit zengin plazma
  • Kırmızı kan hücreleri