Katarakt

Katarakt, gözün doğal merceğinin bulanıklaşmasıdır. Gözün normalde kristal berraklığındaki merceğin bu bulanıklaşması, dağınık ışık saçılımına neden olur ve bu da gözün görme keskinliğinde bozulmaya yol açar. Katarakt semptomları, kamaşma (örneğin araba kullanırken), göz merceğinin kırma gücündeki değişiklikler ve kontrast görmede bozulma olarak kendini gösterir.

Kataraktın farklı aşamaları nelerdir?

Kataraktın üç farklı aşaması vardır:

Cataracta incipiens: Katarakt başlangıcında, zaten lenste bir bulanıklık vardır. 0,8 ila 1,0 arasındaki görsel performans hala iyi korunduğundan, bu genellikle etkilenenler tarafından fark edilmez. Yine de bir göz doktoru, bir yarık lamba muayenesi yoluyla hastalığı erken bir aşamada tespit edebilir.

Cataracta provencta: İlerlemiş kataraktlarda, merceğin ileri derecede bulanıklaşması çıplak gözle görülebilir. Aslında karanlık olan gözbebeği, bulutlanma nedeniyle giderek daha açık renkli hale gelir. Görsel performans daha da düşer, görüntü daha karanlık ve daha az kontrastlı ve aynı zamanda daha bulanıktır.

Katarakta matura: Olgun katarakt, gözle görülür şekilde bulanık bir mercek tarafından açıkça tanınabilir. Bu noktada hemen katarakt ameliyatı yapılmalıdır, çünkü görme zaten çok ciddi bir şekilde sınırlıdır ve daha da ileri evrede gelişebilir, katarakta intumescens. Bu geç aşama körlüğe bile yol açabilir.

0
Tedavi Süresi (dakika)
0
İyileşme (gün)
0
Konaklama (gün)